Onderzoek arbeidsmarktkrapte, help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

Onderzoek arbeidsmarktkrapte, help ons aan de 100 en help daarmee jezelf!

2024-04-17 Human Capital Agenda ICT .jpgwoensdag 15 mei 2024

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel organisaties een rem op groei. Samen met andere organisaties zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Graag vragen we de hulp van onze leden door middel van het invullen van een enquete.

Het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent is voor veel organisaties een rem op groei. Samen met andere organisaties zetten we ons in om deze uitdaging te tackelen. Onderdeel daarvan is: meer inzicht in de aard van het probleem en mogelijke oplossingen. Graag vragen we daarom de hulp van ICT-werkgevers om mee te doen aan een enquête. Met minimaal 100 deelnemers kunnen we een representatief beeld krijgen van de situatie. Help jij ons naar de 100? 

Wat vragen we van de ICT-werkgevers? 

  • Vul de enquête hier in
  • Het kost circa 10 a 15 minuten om deze in te vullen (nee, het kon helaas niet korter!) 
  • Voor bedrijven tot 50 medewerkers is de directeur degene die de enquête het beste kan invullen. Vanaf 50 medewerkers is dat HR-verantwoordelijke degene die de enquête het beste kan invullen.  
  • De resultaten worden geanonimiseerd, zodat in de rapportage niets herleidbaar is naar een persoon of individuele organisatie.  

Wel kun je aan het einde aangeven dat je de uitkomsten van het onderzoek graag ontvangt. Dan heeft onderzoeksbureau SEO jouw e-mailadres nodig om je op de hoogte te houden.

Wat voor onderzoek is het precies?  
We zijn als CIO Platform Nederland benaderd door onderzoeksbureau SEO Economisch Onderzoek en NLdigital om mee te helpen met een onderzoek naar arbeidsmarktkrapte binnen de ICT-sector. SEO doet dit onderzoek in opdracht van Instituut Gak, een fonds dat zich inzet voor de verbetering van de arbeidsmarkt in Nederland. SEO onderzoekt niet alleen de ICT-sector, maar een aantal sectoren waar veel krapte is.  

Het onderzoek bestaat uit twee delen: eerst een enquête en daarna een bijeenkomst met praktijktafels voor dialoog, waar ook andere stakeholders zoals vakbonden en onderwijspartijen aan deelnemen. Het is ons doel om met de enquête minimaal 100 ingevulde enquêtes door ICT-werkgevers te hebben bereikt. 

Waarom werken wij mee? 
We zien meerwaarde in het onderzoek, omdat het tekort aan gekwalificeerd ICT-talent voor veel van onze leden een rem op groei is. Dit onderzoek biedt meer inzicht in deze problematiek, bijvoorbeeld door uit te vragen welk type vacatures moeilijk vervulbaar zijn en welke oplossingen ICT-werkgevers al mee experimenteren en wat hun bevindingen daarmee zijn. Met deze inzichten kunnen wij vervolgens effectiever helpen om dit probleem aan te pakken. Ook helpen we beleidsmakers en politici bij het ontwikkelen van beleid dat beter aansluit bij de werkpraktijk. Zo helpen we de ICT-sector vooruit en daarmee jou als ICT-werkgever.    

Partners
NLdigital heeft ons gevraagd om mee te helpen het onderzoek onder zoveel mogelijk ICT-werkgevers te verspreiden. Daarnaast zijn wij blij met de hulp van Fiber Carrier Association, Dutch Data Center Association, Platform Talent voor Technologie, UWV en NRTO. 

« Terug

Kick off sessie CxO’s in de Maritieme sector | Data in het haven-ecosysteem

2024-09-30   Maritieme sector meeting19 juli 2024 Kennisdelen op digitaliseringsonderwerpen die relevant zijn in de maritieme sector. Bijeenkomsten worden georganiseerd door/in samenwerking met CIO Platform Nederland en zijn toegankelijk voor organisaties die kennis willen delen over inhoudelijke vraagstukken. lees verder

Even terug kijken op het eerste half jaar van 2024

2024-07-12 | Blog edward12 juli 2024 Een mooie zomerblog van ons nieuwe bestuurslid Edward Cox, tevens Algemeen Directeur Louwman Group Services. Fijne zomer! lees verder

Jaardag 2024, de aftermovie

2024-07-09  Jaardag aftemovie08 juli 2024 Een record aantal leden van CIO Platform Nederland kwam op 6 juni bijeen om samen de waardevolle en gezellige Jaardag van onze community te vieren onder de noemer 'Elevate your Digital Transformation'. Bekijk hier de aftermovie. lees verder

Blog: ProRail sponsort de volgende generatie IT’ers

2024-06-24  Blog Evy Kalker21 juni 2024 De mini Rubik’s Cube had ik binnen no-time weer opgelost en de doolhof-sleutelhangers waren zo kapot, maar de bèta-Olympiade daarentegen is in mijn herinnering niet stuk te krijgen. Daar ben ik vast de enige niet in. Knik als er nu ook warme herinneringen bij je naar boven komen. lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten via het archief

Close