Strategische en duurzame voorbereiding & Bevorder strategisch onderzoek – Europese verkiezingen

Strategische en duurzame voorbereiding & Bevorder strategisch onderzoek – Europese verkiezingen

2 mei 2024

In aanloop naar de Europese verkiezingen deelden we samen met onze zusterorganisaties de volgende twee standpunten:

2024-05-02 | Strategische en duurzame voorbereiding & Bevorder strategisch onderzoek

 

Met het toenemende gebruik van digitale technologieën in bijna alle organisaties, is de vraag van de sector naar zeldzame metalen exponentieel, ook al is er ook al veel vraag naar in andere industrieën.  
Laten we ervoor zorgen dat Europese bedrijven klaar zijn voor de toekomst en de wereldwijde concurrentie aankunnen, in het bijzonder door de milieuovergang van de EU te waarborgen, door de lokale productie van batterijen, zonnepanelen, permanente magneten en andere schone technologieën te stimuleren.

Intensiveer strategisch onderzoek van de EU om haar concurrentievermogen te bevorderen!  

Gerichte onderzoeks- en innovatie-inspanningen zijn essentieel om de positie van de EU ten opzichte van haar wereldwijde concurrenten te versterken. Door de Europese concurrentie te bevorderen, worden innovatie en economische groei gestimuleerd. Deze aanpak is er ook op gericht om onze afhankelijkheid van bepaalde leveranciers te verminderen en de welvaart van ons continent op lange termijn te garanderen.  

Laten we samen onze inspanningen verhogen om onze technologische bronnen te diversifiëren en een innovatief en concurrerend digitaal Europa op het wereldtoneel te ondersteunen! 

Deze oproepen maakt deel uit van het Manifest "Een perspectief op de digitale wereld van morgen". Het bevat de voor ons essentiële vereisten waarmee Europese politici rekening moeten houden om de EU digitaal concurrerend te maken en te houden in een mondiale context.

Close