Belangrijk werk van Claudia de Andrade-de Wit in de Cyber Security Raad

Belangrijk werk van Claudia de Andrade-de Wit in de Cyber Security Raad

10 juni 2024

Ondernemers hebben veel aan hun hoofd. Digitale veiligheid is daar 1 onderdeel van. Op vijf juni hebben Theo Henrar, co-voorzitter van de Cyber Security Raad samen met raadslid Claudia de Andrade-de Wit, het advies aangeboden om de cyberweerbaarheid van het mkb te versterken aan Micky Andriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat

2024-06-10  Belangrijk werk van Claudia de Andrade-de Wit

Deze punten sluiten aan bij onze inzet. Zoals onze Strategie Digitale Economie en de Nederlandse Cybersecurity Strategie om onze digitale weerbaarheid te verhogen. We kunnen namelijk alleen van de kansen van digitalisering profiteren, als de veiligheid op orde is.

Daarom komt er ook 1 nationale cyberorganisatie, waar elke ondernemer terecht kan. Dat doen we door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL), Digital Trust Center en het nationale Computer Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners (CSIRT-DSP) samen te voegen. We blijven ook hulpmiddelen maken voor ondernemers, zoals het Digital Trust Center dat nu al doet.

De verdere aanbevelingen van de Raad pakt ons ministerie samen met Ministerie van Justitie en Veiligheid op, zodat onze ondernemers digitaal veilig kunnen ondernemen. Daarmee werken we aan een gezonde duurzame economie.

Close