Human Capital ICT bijeenkomst 'Digitalisering in de prakijk'

Human Capital ICT bijeenkomst 'Digitalisering in de prakijk'

20 juni 2024

Dinsdag 18 juni was de bijeenkomst “Digitalisering in de praktijk” in de voormalige Koepel gevangenis in Haarlem. Het ministerie van Economische zaken heeft als doel voor 1 miljoen ICT arbeidskrachten in 2030 te zorgen.

2024-06-20 NB HCA

Dit initiatief, waaronder verschillende projecten vallen, staat ook wel bekend onder HCA ICT (Human Capital ICT).  Robert van der Zwan opende de bijeenkomst namens het ministerie. Hij gaf aan dat nu 670.000 ICT-ers actief zijn. In de komende 6 jaar gaat hiervan een groot deel met pensioen. Dit betekent dat er een aanwas van 65.000 per jaar nodig zal zijn. Zij-instromers worden met name als mogelijkheid genoemd. Een van de constateringen is dat de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt beter moet. Het ministerie is zich ervan bewust dat 2/3 van de arbeidsmarkt zich bij organisaties, zoals de onze bevindt. 

Make IT Work
Make IT Work is een van de initiatieven. Nu zijn 3 hogescholen aangesloten op dit initiatief: Amsterdam, Eindhoven en Groningen. Het model biedt de mogelijkheid tot omscholing. De kandidaten worden geselecteerd door de Hogeschool en via een markt met de potentiële werkgever gekoppeld.  Daarna start een intensieve leergang van 5 maanden door de Hogeschool met een afrondend certificaat. Hierna volgt een stage van 6 maanden bij de potentiële werkgever. De kosten voor participatie in dit programma per medewerker is 7500 euro.

Meer informatie?
Mail naar marijke@cio-platform.nl of contacteer een van onze leden die al gebruik maakt van dit programma. In de CEG HR dit najaar gaan we o.a. aandacht besteden aan dit project. 

Close