Het verschil maken: Essents rol in de hub voor vluchtelingen talent

Het verschil maken: Essents rol in de hub voor vluchtelingen talent

22 juli 2024

Bij Essent gaat onze toewijding aan inclusiviteit verder dan onze interne cultuur - het strekt zich uit naar de bredere gemeenschap door middel van initiatieven zoals de Refugee Talent Hub.

2024-07-22 Het verschil maken- Essents rol in de hub voor vluchtelingen talent

Dit programma gaat niet alleen over het bieden van professionele begeleiding voor vluchtelingen; het gaat over het opbouwen van betekenisvolle relaties, groei en het creëren van kansen voor degenen die dat het meest nodig hebben.

WAT IS DE REFUGEE TALENT HUB?

De Refugee Talent Hub is een ongelooflijke organisatie die vluchtelingen helpt mentoren te vinden die hen kunnen begeleiden op hun professionele reis. Onze mentoren helpen bij het nakijken van CV's, bespreken relevante cursussen en gebruiken hun netwerken om stageplaatsen te vinden voor vluchtelingen. Hoewel we ons in de eerste plaats richten op professioneel mentorschap, groeien deze relaties vaak uit tot hechte vriendschappen, die zowel de mentees als de vluchtelingen verrijken met culturele inzichten en gedeelde ervaringen.

Bij Essent vinden we het belangrijk om iets terug te geven aan de gemeenschap. Onze CEO, Michiel Valk, was in 2021 voorstander van onze betrokkenheid bij dit programma en zijn voortdurende steun onderstreept het belang ervan voor ons. We hebben een team van 10-15 mentoren uit verschillende IT-functies die niet alleen professioneel advies geven, maar ook emotionele steun bieden aan vluchtelingen. Een ontroerend moment voor mij was het lezen van een briefje van een vluchteling waarin stond: “Het uur dat ik met mijn mentor heb doorgebracht was het beste uur van mijn week.” Dit soort feedback inspireert ons om door te gaan met onze missie om vluchtelingen te ondersteunen en te begeleiden.

Lees hier het hele verhaal 'Ga met ons mee en ontdek hoe Essent en de Refugee Talent Hub een verschil maken, mentorschap per mentor (in English)'

Wil je hier meer over weten neem dan contact op met Michiel Valk, CIO, Essent

Close