Zuivel transformeren met data: een kijkje achter de schermen van FrieslandCampina's tech-driven revolutie

Zuivel transformeren met data: een kijkje achter de schermen van FrieslandCampina's tech-driven revolutie

5 september 2024

In een exclusief gesprek bespreekt Burce Gültekin, Global Chief Information Officer van FrieslandCampina, hoe het bedrijf technologie inzet om zijn belofte van duurzame voeding waar te maken. Ontdek hoe het onlangs gelanceerde technologische innovatiecentrum in Maleisië de kern vormt van deze transformatie en zowel wereldwijde impact als lokale innovatie stimuleert.

2024-09-05 Zuivel transformeren met data Friesland Campina

De visie van Royal FrieslandCampina, 'nourishing by nature', komt tot leven door haar inzet om zuivel goed te maken. Deze toewijding wordt ondersteund door het innovatieve gebruik van technologie in de wereldwijde activiteiten. Aan het roer op het gebied van technologie en duurzaamheid staat Burce Gültekin, wiens visie de missie van het bedrijf drijft om voedzame zuivelproducten te leveren met behoud van duurzame praktijken wereldwijd. Geboren in Turkije en met een rijke achtergrond in technologisch leiderschap, gaat de aanpak van Gültekin verder dan alleen management en weerspiegelt hij de diepe toewijding van het bedrijf aan milieubeheer en wereldwijde voedselzekerheid.

"We hechten veel waarde aan nourishing by nature", begint Gültekin, terwijl hij de kernfilosofie uitlegt die FrieslandCampina leidt. "Het gaat om het waarborgen van voedselveiligheid en -zekerheid voor miljoenen mensen wereldwijd, door essentiële toegang te bieden tot zuivelproducten die duurzaam en ethisch zijn geproduceerd." Deze toewijding ondersteunt ook lokale melkveebedrijven in Azië, Afrika en Oost-Europa, waardoor robuuste landbouwactiviteiten in stand worden gehouden die bijdragen aan de lokale en wereldwijde voedselvoorzieningsketen.

Lees het hele interview hier met Burce Gültekin (in het Engels)

Close