Kick off sessie CxO’s in de Maritieme sector | Data in het haven-ecosysteem

Kick off sessie CxO’s in de Maritieme sector | Data in het haven-ecosysteem

19 juli 2024

Kennisdelen op digitaliseringsonderwerpen die relevant zijn in de maritieme sector. Bijeenkomsten worden georganiseerd door/in samenwerking met CIO Platform Nederland en zijn toegankelijk voor organisaties die kennis willen delen over inhoudelijke vraagstukken.

2024-09-30   Maritieme sector meeting

CIO Platform Nederland heeft met z’n 140 leden en circa 1.900 verbonden professionals een groot netwerk, waarin leden elkaar kunnen helpen op onderwerpen rond digitalisering. Daar valt dus al veel kennis te delen en waarde te halen. Maar soms mis je toch de specifieke relevantie voor jouw organisatie, of kennis over jouw sector. We gaan iets nieuws proberen, sectorale netwerken. Voor leden én niet-leden in een bepaalde sector. Om kennis te delen over digitalisering in die sector. Een van de sectoren waarmee we beginnen is de maritieme sector. Claudia de Andrade (CIO, Port of Rotterdam) en Arjan van Limborgh (CIO, Royal IHC) zijn de trekkers van dit initiatief. 

De kick-off voor deze maritieme sector organiseren we op maandag 30 september 2024, van 15.00-18.00 uur bij Port of Rotterdam, op de locatie RDM Next, Scheepsbouwweg 8 K03 'De Loft' 

Op het programma staan o.a. een introductie van Claudia de Andrade over ‘Data in het haven eco-systeem’. Hierin gaat zij in op het havenecosysteem van Rotterdam waar duizenden bedrijven samenwerken. Steeds vaker ook door digitaal informatie uit te wisselen. Het havenbedrijf heeft hierin een unieke rol. Vanuit de publieke taak van de havenmeester met de verantwoordelijkheid voor vlotte en veilige scheepvaart, maar ook als ondernemende ontwikkelaar van de haven, waarin de kwaliteit van de haveninfrastructuur en het optimaal benutten van de ruimte belangrijke thema’s zijn. Het havenbedrijf zet koers naar een digitaal geïntegreerde haven. Om deze te realiseren werkt ze graag samen aan vraagstukken als cyber weerbaarheid in de keten, een common operational picture en data transparantie. Daarover zal het gesprek gevoerd worden met de deelnemers aan deze bijeenkomst. 

Vervolgens zullen we tijdens deze kick-off bespreken hoe zo’n maritieme sector groep zou moeten functioneren, hoe we omgaan met leden en niet-leden van CIO Platform Nederland e.d. Voorop blijft staan dat acquisitie en andere commerciële onderwerpen niet zijn toegestaan. 

Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan aan of stuur een mail naar bureau@cio-platform.nl. Doe dit s.v.p. vóór 29 augustus, i.v.m. de reservering van de locatie.

 * CIO Platform Nederland behoudt zich het recht voor de toegang tot de bijeenkomsten te weigeren.
** Acquisitie en andere vormen van aanprijzen van eigen producten en diensten is niet toegestaan en vormen een grond voor verwijdering. Ook is het niet toegestaan om over commerciële proposities of prijzen van producten en diensten te spreken (ook niet van derden).

Close