Handige tool om eigen (veiligheids)standaarden te toetsen

Handige tool om eigen (veiligheids)standaarden te toetsen

5 september 2024

De internet ontwikkelingen gaan snel. Om bereikbaar te blijven en zo veilig mogelijk, is het handig regelmatig te toetsen of je eigen omgeving nog actueel is qua gebruik van standaarden. Internet.nl biedt een eenvoudige tool om dit te toetsen.

2024-09-05 Wat is Internet.nl

Wat is Internet.nl? 

Op Internet.nl kun je eenvoudig testen of je internet up-to-date is. Gebruiken jouw website, e-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden? En, als dat niet zo is, wat kun je daar aan doen? 

Wie zit er achter Internet.nl? 

De testtool Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om daarmee het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid.  

Het CIO platform Nederland heeft regelmatig contact met het bureau Forum Standaardisatie van Binnenlandse Zaken. Zij hebben deze tool jaren geleden al geïnitieerd.  De tool wordt door het Platform Internetstandaarden beheerd. Recent zijn de nieuwste standaarden weer toegevoegd. 

Wij willen jullie van harte uitnodigen om de eigen website en e-mailadressen regelmatig te toetsen met deze tool internet.nl 

Close